середу, 23 травня 2018 р.

Спортивна водна база «Металург» (1951)




Фото звідси



Зображення: Google Maps







Фото звідси



На рахунку веслярів міста – чимало перемог у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня. А так повідомлялося на сайті Дніпродзержинської міської ради про найвагоміше (на сьогодні) їх досягнення – олімпійське «золото» в Лондоні 2012 року:

Майстри академічного веслування – жіноча четвірка парна Дніпродзержинського СК «Дзержинка» вибороли олімпійське золото

1 серпня на фінальному заїзді майстри академічного веслування Дніпродзержинського СК «Дзержинка» (спортивний клуб ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського») – жіноча четвірка парна у складі заслужених майстрів спорту Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Катерини Тарасенко, майстра спорту Наталії Довгодько – здобула золоті медалі Лондонської Олімпіади. Дистанцію у 2000 м на Ітонському каналі спортсменки заводського спортклубу ДМКД подолали за 6 хвилин 35 секунд, майже на корпус випередивши головних суперниць – екіпаж з Німеччини. Всі наші спортсменки – вихованці заслуженого тренера України Володимира Морозова (ПКСЦ «Дзержинка»). Для Дніпродзержинська – це перше олімпійське золото за часи існування міста, для України – перше золото Олімпіади в академічному веслуванні за часи існування незалежної держави. На Олімпіаді в Лондоні перемога дніпродзержинських спортсменок – перше золото серед спортсменів Дніпропетровщини.
Спортсмени Дніпропетровської області завоювали 25 олімпійських ліцензій, 11 з яких належать спортсменам клубу ДМКД. Такого високого показника в історії клубного спорту в Україні ще не було.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.