понеділок, 7 травня 2018 р.

Над картою Дніпропетровська


Провулок у Рибаковій балці

Назви трьох лівобережних районів Дніпропетровська ніколи не мали ідеологічного навантаження: Амур-Нижньодніпровський (1925), Індустріальний (1969), Самарський (1976).

Назви п’яти правобережних районів – донедавна мали. Ленінський, Красногвардійський, Кіровський, Бабушкінський, Жовтневий.

Вулиця Індустріальна знаходиться в Амур-Нижньодніпровському районі, а вулиці Амурська й Нижньодніпровська – в Індустріальному.

Жовтнева вулиця була в Самарському районі (зате в Жовтневому розташовувалась  Жовтнева площа). Вулиця Самарська – знову-таки в Амур-Нижньодніпровському.

Вулиця Леніна знаходилась у Бабушкінському (хоча в селищі Таромському, яке увійшло до Ленінського району, теж була вулиця Леніна). А вулиця Бабушкіна – в Красногвардійському. Вулиці Красногвардійської або Червоногвардійської на карті Дніпропетровська не виявлено.

І лише проспект Кірова містився в Кіровському районі. Проте не забуваймо про Таромське Ленінського району, де цілком собі існувала вулиця Кірова, та про вулицю Олеся Гончара в Жовтневому районі, яка ще не так давно теж була Кірова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.