середу, 1 листопада 2017 р.

Палац імені Горького в п’ятдесяті роки



Палац культури імені Горького, збудований у Дніпродзержинську в 1954 році (та остаточно зданий в експлуатацію у 1955-му), належав колишньому Придніпровському хімічному заводу з переробки уранової сировини. Із розпадом заводу палац декілька років залишався без господаря, у 2001 році його було прийнято на баланс одного зі спадкоємців ПХЗ – державного підприємства «Смоли» (з виробництва іонообмінних смол), яке відремонтувало будівлю та повернуло заклад до життя. У 2008 році підприємство було змушене закрити Палац через неспроможність утримувати його в умовах економічної кризи. 2016 року Мінпаливенерго, якому підпорядковане ДП «Смоли», дало згоду на передачу будівлі до комунальної власності міста. Відтоді Палац перебуває у складі академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки. У 2017 році тут відкрито нову сцену театру.



У парку біля палацу знаходився літній театр (був споруджений із дерева, за винятком цегляної кінобудки):


Вітання школярів із початком навчального року в літньому театрі перед ляльковим спектаклем. Виступає директор палацу Саутін:


Стенди лекційного залу (до речі, шостий п’ятирічний план 1956–1960 у процесі виконання було розширено в єдиний у радянській історії семирічний план – 1959–1965):



Стенди залу настільних ігор:



Святкове оформлення:




Афіші заходів:


«Дискотека» 50-х:



На занятті гуртка образотворчого мистецтва 2 лютого 1958 року. Керівник Косинський М.Ф.:



Професійний художник, істинний фанат своєї справи Микола Федорович Косинський (1925–2009) очолював ізостудію Палацу імені Горького протягом півстоліття: з 1957 по 2007 рік!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.