понеділок, 6 листопада 2017 р.

Стаціонар спеціалізованої медико-санітарної частини № 61 (1979)


Протяжний чотириповерховий корпус із багатьма відділеннями був не лише раціонально спланований та обладнаний за останнім словом науки і техніки, але й дуже вдало розташований.

Вікна палат виходять на південний фасад, вкритий сонцезахисними конструкціями з вертикальних залізобетонних екранів, поєднаних металевими решітками-жалюзі (не збереглися). Чіткий ритм цих конструкцій надавав будівлі особливої виразності.

Північний фасад будівлі звернений на широку площу зі зручними під’їздами для автомобілів. Від площі, прямо навпроти центрального входу, спускалися сходи до парку, який розлігся амфітеатром навколо чималого ставка. Водойму оперізувало подвійне кільце алей на різній висоті, з лавами та стильними ліхтарями. Центральна ж алея від сходів перетинала ставок по дамбі, ділячи його навпіл. Одним словом, це було надзвичайно затишне і мальовниче місце для відпочинку пацієнтів.

На жаль, нині від того благоустрою території не лишилось майже нічого.



Зображення: Google Maps

Немає коментарів:

Опублікувати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.